Vad är inventariemärkning

Med inventarieetiketter får varje märkt produkt en unik identitet och kan kopplas till ert företag eller er organisation. Det gör att förlorad utrustning och kvarglömda föremål kan spåras tillbaka till rätt ägare.

Det finns 3 produkter.

Visar 1-3 av 3 objekt

Aktiva filter

Med inventariemärkning får alla inventarier petsäkra etiketter med företagets eller organisationens namn och ett unikt nummer så att förlorade och kvarglömda inventarier kan spåras tillbaka till er. Inventarieetiketterna ska beställas med klister av hög kvalitet så att de ej lossnar från den märkta ytan. Tänk även på att trycket ej får blekas eller utplånas av solljus och lättare slitage, vid avtorkning med starka rengöringsmedel rekommenderas laminerade etiketter.

Hur fungerar inventariemärkning?

Inventarieetiketter är oftast av vinyl som trycks i en eller flera färger, vanligtvis med företagets eller organisationens namn och ett löpande inventarienummer i siffror eller streckkoder. Se inventarieetiketter. Under etiketterna finns klistret (adhesiv) och etiketterna levereras på rulle eller ark. Då etiketterna är självklistrande så går det fort att montera dem på datorer, mobiler, teknik, möbler, verktyg och övriga inventarier.

När ska nyinköpta inventarier märkas?

En bra tumregel är att märka inventarierna så fort ni har köpt och installerat dem, men annars minst några gånger per år. Tänk även på att fördelarna är många - Ni får en god kontroll över alla inventarier - Förlorad och borttappad utrustning kan snabbt återlämnas till er.

Olika behov vid köp av inventariemärkning

Företag och organisationer har ibland olika behov vid köp av inventariemärkning, kommer etiketterna användas inomhus eller utomhus, i sträng kyla eller hög värme. Krävs det laminering för att tåla avtorkning med starka rengöringsmedel. Önskas nummerserie i siffror eller streckkoder. Petsäkra vinyletiketter täcker oftast de flesta behov och kan väljas med företagsnamn och valfri nummerserie. Kontakta oss annars så tar vi fram ett förslag som passar era behov.

Inventariemärkning går även att beställa som stöldskyddsmärkning, den fyller då två funktioner både inventariemärkning och stöldskyddsmärkning. Se vad du bör tänka på vid köp av stöldmärkning.