Brännjärn

Så här brännmärkte vi förr i tiden, med ett brännjärn som värmdes över öppen eld. Den fungerar även mycket bra idag när det saknas elektricitet.  

Det finns 2 produkter.

Visar 1-2 av 2 objekt

Aktiva filter

Den perfekta brännstämpeln för snygg brännmärkning på trä, plast, läder och gummi när det saknas ström och det är lätt att förstå varför. Brännjärn LV 80 är idealisk till exempel ute i skogen där det saknas el eller för att kunna brännmärka i fuktiga miljöer där vi inte får använda elektrisk ström.

Det är lätt att brännmärka utan ström

Våra brännjärn kan du antingen värma upp med gasolbrännare eller över öppen eld. Vi har levererat brännstämplar för märkning på trä, plast, läder och gummi, sedan 1990 och vår erfarenhet säger oss att ibland är behovet stort av att kunna brännmärka där ström saknas. Med hjälp av en gasolbrännare eller över öppen eld värmer du lätt stämpeln och kan sedan brännmärka alla föremål.

Brännstämpeln finns i flera storlekar

Brännjärn LV 80 finns i flera storlekar och anpassas efter hur stor yta du vill bränna in. Vi graverar text, logo och figurer i djupgravyr vilket ger det bästa resultatet vid all inbränning på trä, plast, läder och gummi. Från början var den graverade insatsen i stål, nuförtiden graverar vi i en mässing legering som har bra värmeledningsegenskaper och därmed ger en finare brännmärkning. 

Rätt vård ger längre hållbarhet

Sköt om din stämpel. Om du vill kunna brännmärka under många år så måste du vårda din brännstämpel väl. Vi levererar en hög kvalitet på gravyr. Alla brännstämplar bör rengöras varsamt efter att de har svalnat. Tänk på att brännstämpeln är varm och bör hanteras med försiktighet.