Så märker du med Idamex brännstämpel

Upptäck fördelarna med en brännstämpel

Det finns 4 produkter.

Visar 1-4 av 4 objekt

Aktiva filter

Idamex brännstämplar har många användningsområden, de är perfekta för brännmärkning på trä, plast läder och gummi. Oavsett om du vill stöldskyddsmärka verktyg och därmed förhindra stölder eller skapa snygga profilmärkningar på trä så är brännstämpeln ett bra val som hjälper er i det dagliga arbetet. Du väljer vilken text, motiv eller figur du vill bränna in, vi graverar nästan allt, det är oftast bara fantasin som sätter gränserna.

Så här gör du

Lägg brännstämpeln på stativet eller på ett eldfast underlag. Anslut kontakten till ett 230V uttag, därefter väntar du 10-15 minuter till brännstämpeln är varm. Börja med att testa dig fram och gör några brännmärkningar på ett kasserat föremål. Det är lätt att brännmärka, tänk bara på att brännstämpeln är varm så att du endast håller stämpeln i handtaget och lägger ifrån dig den på ett eldfast underlag eller stativet.

Rätt temperatur på brännstämpeln

Om du brännmärker ett stort antal föremål kan du upptäcka att brännstämpeln blir för varm, du får då dra ut kontakten och låta stämpeln svalna en stund. Ett annat alternativ är att använda en effektregulator där du kan reglera värmen i brännstämpeln, finns att beställa här. Många tycker att det underlättar vid inbränning att använda sig av en effektregulator och speciellt vid brännmärkning på plast.

Skötsel av din din brännstämpel

Låt alltid brännstämpeln svalna efter användning, du får absolut inte spola kallt vatten på den. Vi rekommenderar en mild rengöring av den graverade insatsen när stämpeln har svalnat. Insatsen är tillverkad i en mässingslegering som har en lång livslängd och får inte rengöras med verktyg som till exempel stålborste.

Idamex brännstämplar har sedan 1990 används framgångsrikt i företag, kommuner, skolor och offentlig miljö. Som exempel kan vi nämna, stöldskyddsmärkning av verktyg, maskiner, teknik, möbler, skyfflar och borstar. Märkning inom tillverkningsindustrin, kök, möbler och hus. Profilmärkning, skärbrädor, trälådor och presentreklam. Brännmärkning till hamburgerbröd på restauranger som fotograferas och läggs ut på sociala medier.

Vad ärt fördelarna med Idamex brännstämplar?

Brännmärkningen höjer produktens värde och ger den en identitet. Som stöldskyddsmärkning av till exempel handverktyg är den överlägsen. Som varumärkesbyggare är brännstämpeln ett mycket bra val. Brännstämpeln ger snygga och exklusiva märkningar på trä, läder, gummi och plast. All gravyr sker i Sverige av gravörer med livslång erfarenhet! Brännstämplar med egen text och logo är vår specialitet sedan 1990, det är ett hantverk som Nordisk Stöldmärkning utvecklat till förfining.

Har ni kontroll på alla nycklar i verksamheten, annars beställ en nyckelbricka med abonnemang idag. Efter ett år erbjuder vi förlängning av abonnemanget