Vad skiljer inventarie etiketter åt?

Tips för att välja rätt etiketter utifrån era behov. Läs vad du bör tänka på vid köp av etiketter.

Det finns 3 produkter.

Visar 1-3 av 3 objekt

Aktiva filter

Vad som skiljer inventarieetiketter åt är framför allt kvalitén på etikettmaterialet, vilket adhesiv som finns på etiketten och trycket. Livslängden på en inventarieetikett måste minst vara lika lång som föremålet den sitter på. Bra kvalitet kostar ofta lite mer men är i slutändan det mest prisvärda alternativet.

Olika Etikettmaterial

Det finns etiketter i vinyl, polyester, petsäkra etiketter och etiketter som lamineras efter tryck. Viktig är att välja rätt etikettmaterial beroende på användningsområde. Sitter märkningen på kontoret, utomhus eller finns det krav på bra tålighet vid avtorkning med starka rengöringsmedel. Petsäkra etiketter har den fördelen att de är svårare att plocka den från den märkta ytan, du får peta den etiketten i små bitar vilket tar ganska lång tid att utföra.

Etikettens adhesiv

Klistret på inventarieetiketten har stor betydelse för att den ska sitta bra och länge på det märkta föremålet. Vi ser tyvärr alltför ofta etiketter som helt eller delvis har släppt från till exempel datorer, IT-föremål och övriga inventarier. Så ett bra tips är - välj inventarieetiketter med adhesiv i hög kvalitet!

Inventarie etikettens tryck

Du kan beställa etiketter med logga, text, löpande nummer, streckkoder, ja det mesta kan vi trycka på Idamex etiketter. När det efterfrågas tåliga etiketter som torkas av med starka rengöringsmedel rekommenderar vi laminering som ett transparent skydd. Tänk på att solljus, värme och slitage också påverkar tryckets livslängd. Kontakta oss gärna så hjälper vi till med vad ni behöver till ert företag/organisation.  

Svårt att välja etiketter?

Det kan tyckas svårt att välja etiketter efter era behov. Här ovan visar vi några av våra mest frekventa etiketter till inventariemärkning med högkvalitativt tryck. Har du mer specifika önskemål eller något du funderar övar? Kontakta oss på info@stoldmarkning.se

Varför märker vi inventarierna?

Inventarier som datorer, IT, mobiler, teknik, verktyg, maskiner och möbler får lätt fötter och försvinner. En förteckning, anläggningsregister ska finnas på alla företag, kommuner och landsting. Då krävs det numrerade inventarieetiketter som märker upp alla inventarier och sedan registreras i förteckningen. På så sätt får man en fullgod kontroll och uppföljning av inventarierna. Se hela vårt sortiment av etiketter.

Ett annat effektivt sätt att märka inventarier är med brännstämplar. Den ger en bestående märkning på trä, plast, läder och gummi.