Stöldskyddsmärkning

Stölder är alltför vanligt men bra stöldmärkning kan göra stor skillnad för er verksamhet, både förhindra brott och underlätta för polisen att återlämna förlorade föremål till er. Hur du väljer att stöldmärka företagets inventarier är med andra ord otroligt viktigt för helheten. Hos oss på Nordisk Stöldmärkning hittar du bra stöldmärkningssystem både för datorer, IT, mobiler, möbler, verktyg och maskiner.

Det finns 16 produkter.

Visar 1-12 av 16 objekt

Aktiva filter

Välkommen till våra stöldmärkningar för datorer, IT, teknik, mobiler, verktyg och maskiner. Du kommer garanterat hitta bra stöldskyddsmärkning till er verksamhet.

Hur uppfanns stöldmärkningen?

Stöldmärkning har sedan länge varit viktigt för att förhindra stölder. Att stöldmärka med gravyrpenna var effektivt men ansågs länge alltför arbetsamt och tidskrävande. Efter gravyrpennan kom stöldskyddsmärkning med etsning, en liten etikett perforerad med runda hål som bildade organisationsnumret applicerades på föremålet och sedan penslades etsvätskan över stöldmärkningsetiketten. Idag har vi utvecklat stöldmärkningsbrickan som är en varningsetikett med en välvd yta och under den ligger den permanenta stöldmärkningen som ej går att avlägsna utan åverkan på det stöldmärkta föremålet.

Märk inventarier med Stöldmärkning

För att få ett bra stöldskydd behöver du stöldskyddsmärkning med ID-nummer så att upphittade föremål kan lämnas tillbaka till er. Tänk på att först stöldmärka alla datorer och mobiler som lämnar kontoret då och då. Ett tips är att samtidigt uppdatera inventarieförteckningen (anläggningsregister), du kan med fördel använda numret på stöldmärkningen som inventarienummer.

Hur viktigt är stöldskyddsmärkning?

Stöldskydd har sedan länge spelat en viktig roll på företag. Att stöldskyddsmärka datorer, mobiler, verktyg och maskiner anses vara av stor vikt för att förhindra stölder och svinn. I vårt mobila samhälle där vi rör oss mellan hemmet, kontoret och resor både med tåg och flyg ställs ännu högre krav på säkerhet och försiktighet. Stöldskyddsmärkning blir en viktig del i säkerhetstänket och kan både stoppa tjuven och se till att förlorade datorer och mobiler återlämnas till er.

Stöldmärk alla verktygen

Vill du skydda dina verktyg? Då är det viktigt att stöldmärka dem med en brännstämpel, snabbt och enkelt förhindrar du stölder och underlättar även för polisen att återlämna förlorade verktyg. Stölder av verktyg på arbetsplatser, i bodar och bilar är alltför vanligt idag. Att stöldmärka verktygen och bränna in ert företagsnamn i plasten ger en avskräckande stöldskyddsmärkning som ej går att avlägsna utan kraftig åverkan.

Bygg upp bra säkerhetsrutiner

Vad är mest begärligt idag och bör stöldskyddas? Svaret måste nog bli att laptops - bärbara datorer, mobiler, surfplattor. teknikföremål och handverktyg tillhör de saker som stjäls mest i Sverige. Många hävdar att mycket stöldgods lämnar Sverige, vilket är sant. Med ett effektivt stöldskydd som stöldmärkning och brännstämplar skulle en stor del brott kunna undvikas samtidigt som upphittad egendom kan lämnas tillbaka till sina ägare.

Stöldskydd till datorer

Att stöldskydda alla datorer i verksamheten anses som en klok åtgärd. Mest utsatta är bärbara datorer och surfplattor som exponeras för tjuvar på ett helt annat sätt än de stationära datorerna. Självklart är stöldskyddet viktigt och bör finnas på alla stöldbegärliga föremål. På Nordisk Stöldmärkning har vi sedan 1990 specialiserat oss på produkter som förhindrar stölder och underlättar för polis att återlämna upphittade föremål.