Tjänster

Mobiler, datorer och nycklar är viktiga i den dagliga verksamheten. Att förlora dem på grund av glömska eller stress är aldrig roligt. Vi erbjuder två bra tjänster som underlättar för polisen att återlämna upphittade föremål.

Det finns 2 produkter.

Visar 1-2 av 2 objekt

Aktiva filter

Vi är alltmer mobila idag, vi arbetar hemifrån, på kontoret, kaféer, väntrum och flygplatser för att bara nämna några exempel. Det är lätt att en dator eller mobil glöms kvar någonstans, polisens hittegodsavdelningar har oftast svårt att efterforska ägaren till det upphittade föremålet. Ett bra exempel är upphittade nycklar, här slänger polisen tonvis med nycklar som ej går att koppla till sina ägare.

Upphittade nycklar

Den som hittar nycklar kan antingen lämna dem på närmaste polisstation eller lägga dem i en brevlåda. Posten skickar dem vidare till polisen. Posten skickar även vidare nycklar som inte har någon nyckelbricka, stöldskyddsbricka eller annan id-märkning, till polisen.  

Upphittade datorer, mobiler, m.m.

Upphittade saker lämnas till närmaste polisstation eller om en kvarglömd sak hittas i till exempel en affärslokal, på en buss, tåg, nöjes- och idrottsanläggning, skola eller liknande blir respektive företag upphittare, oavsett vem som gjort fyndet.

En privatperson som gör ett sådant fynd har därför inte rätt att själv ta hand om godset utan ska lämna det till respektive företags hittegodsexpedition.