Stöldmärkning med Idamex brickan eller brännstämpel?

Ibland är det svårt att veta vilken skyddsteknik man ska välja för att undvika stölder. De två mest använda teknikerna är Idamex brickan och brännstämplar. Vad teknikerna har för fördelar på respektive material kan ibland vara svårt att förstå. I det här inlägget reder vi ut skillnader och styrkor och hjälper dig att välja rätt produkter.

Det finns 3 produkter.

Visar 1-3 av 3 objekt

Aktiva filter

Stöldmärkning Idamex brickan

Idamex brickan består av en etikett med välvd glasaktig yta som printas med SECURITY MARKED, kontaktuppgifter, nummerserie och logo om så önskas. Under brickan ligger den permanenta stöldskyddsmärkningen, STÖLDMÄRKT och beställarens organisationsnummer, som vulkaniseras fast på föremålet med det medföljande aktiveringslimmet. Märkningen går ej att avlägsna utan åverkan. Brickan ger ett mycket bra stöldskydd på torra plaster som datorer, teknik och IT samt märkning på metaller. Dessutom har den ett exklusivt uttryck som framhäver till exempel kundens logotyp. Företag, skolor, kommuner och landsting använder dessa produkter.

Brännstämplar

En brännstämpel används på trä, feta och torra plaster, läder och gummi. Som stöldskyddsmärkning av verktyg är den överlägsen, dessa plaster är feta och något mjukare vilket vi tar hänsyn till vid tillverkning av gravyren. Vi har levererat brännstämplar till alla större byggföretag ner till små enmansföretag.

Styrkor och skillnader

Vid stöldmärkning av verktyg, maskiner, möbler, förvaringskärl i plast och liknande plastdetaljer är brännstämpeln ett överlägset val.
När ni däremot vill skydda datorer, surfplattor, IT, teknik och andra tekniska apparater då är brickan det absolut bästa valet. Den ger en effektiv och snygg stöldmärkning.